Дуже смачне морозиво!
З начинками можна експериментувати - додати подрібнені горіхи, дрібно нарізані фрукти, цукати і т.д.
Якщо у вас немає силіконових формочок, можна використовувати будь-які, відповідні за розміром, формочки.
Якщо шоколад не розтоплюється, або його не вистачило, можна масу просто заморозити. Або в формочках, або в контейнері.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Ванільно-шоколадне морозиво в шоколадній глазурі. Інгредієнти
200 мл вершків 33-35%
250 г Маскарпоне (або Альметте)
3 яйця
150 г цукру
200 г шоколаду
3 ч.л. какао
паличка ванілі або 2 ч.л. ванільного цукру
Приготування
Крок 1 Шоколад розтопити на водяній бані.
Крок 2 Шоколад налити у формочки.
Обертаючи формочку, розподілити шоколад по стінках (трохи шоколаду залишити для донишек).
Поставити в морозилку на 30 хвилин.
Крок 3 Вершки збити (збивати до тих пір, поки вершки не почнуть густіти).
Крок 4 Змішати вершки і маскарпоне.
Крок 5 Відокремити білки від жовтків (попередньо яйця вимити з милом або з содою).
Жовтки розтерти з цукром.
Крок 6 Додати жовтки до вершків з маскарпоне, перемішати.
Крок 7 Білки збити в піну.
Крок 8 Додати в вершкову масу, акуратно перемішати.
Крок 9 Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.
Крок 10 Масу розділити на дві частини.
В одну додати какао, перемішати.
Крок 11 В іншу додати насіння ванілі, перемішати.
Крок 12 У формочки з шоколадом викласти шоколадну і ванільну масу, наповнюючи їх до середини (я заповнила половину формочок шоколадною масою, половину ванільною).
Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.
Крок 13 Потім викласти масу, що залишилася (на шоколадну викласти ванільну і навпаки), наповнюючи формочки до верху, залишивши з верху 3-4 мм).
Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.
Крок 14 Потім на масу вилити шоколад, розрівняти, поставити в морозилку на 5-6 годин.
Крок 15 Готове морозиво вийняти з формочок і подавати до столу.
Смачного!
З начинками можна експериментувати - додати подрібнені горіхи, дрібно нарізані фрукти, цукати і т.д.
Якщо у вас немає силіконових формочок, можна використовувати будь-які, відповідні за розміром, формочки.
Якщо шоколад не розтоплюється, або його не вистачило, можна масу просто заморозити. Або в формочках, або в контейнері.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Ванільно-шоколадне морозиво в шоколадній глазурі. Інгредієнти
200 мл вершків 33-35%
250 г Маскарпоне (або Альметте)
3 яйця
150 г цукру
200 г шоколаду
3 ч.л. какао
паличка ванілі або 2 ч.л. ванільного цукру
Приготування
Крок 1 Шоколад розтопити на водяній бані.
Крок 2 Шоколад налити у формочки.
Обертаючи формочку, розподілити шоколад по стінках (трохи шоколаду залишити для донишек).
Поставити в морозилку на 30 хвилин.
Крок 3 Вершки збити (збивати до тих пір, поки вершки не почнуть густіти).
Крок 4 Змішати вершки і маскарпоне.
Крок 5 Відокремити білки від жовтків (попередньо яйця вимити з милом або з содою).
Жовтки розтерти з цукром.
Крок 6 Додати жовтки до вершків з маскарпоне, перемішати.
Крок 7 Білки збити в піну.
Крок 8 Додати в вершкову масу, акуратно перемішати.
Крок 9 Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.
Крок 10 Масу розділити на дві частини.
В одну додати какао, перемішати.
Крок 11 В іншу додати насіння ванілі, перемішати.
Крок 12 У формочки з шоколадом викласти шоколадну і ванільну масу, наповнюючи їх до середини (я заповнила половину формочок шоколадною масою, половину ванільною).
Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.
Крок 13 Потім викласти масу, що залишилася (на шоколадну викласти ванільну і навпаки), наповнюючи формочки до верху, залишивши з верху 3-4 мм).
Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.
Крок 14 Потім на масу вилити шоколад, розрівняти, поставити в морозилку на 5-6 годин.
Крок 15 Готове морозиво вийняти з формочок і подавати до столу.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий