Чудовий десерт!
Ніжний-ніжний крем під тонкою хрусткою цукрової скоринкою.
Рекомендую використовувати натуральну ваніль, вона надає неймовірний аромат десерту.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3-4 порції.
Інгредієнти
Крем-брюле. Інгредієнти
500 мл вершків 33-35%
5 жовтків
70 г цукру
стручок ванілі (або 2 ч.л. ванільного цукру)
також:
коричневий цукор
Приготування
Крок 1 Стручок ванілі розрізати, вийняти насіння (якщо стручок великий, можна використовувати половину).
Крок 2 Жовтки розтерти з цукром.
Крок 3 Додати насіння ванілі, перемішати.
Крок 4 Вершки довести до кипіння, прибрати з вогню, трохи остудити (протягом 10-15 хвилин).
Крок 5 Гарячі вершки влити тонкою цівкою в жовткову масу, перемішати.
Крок 6 Масу розлити в невеликі формочки.
Крок 7 Форми поставити у велику форму.
Крок 8 Акуратно налити гарячу воду так, щоб вона доходила до середини маленьких формочок.
Поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікати протягом 40-45 хвилин.
Щоб перевірити готовність, можна акуратно потрясти формочку, десерт повинен по консистенції нагадувати желе.
Готовий десерт повністю остудити.
Крок 9 Остиглий десерт посипати тонким шаром коричневого цукру (близько 2 ч.л. на формочку).
Крок 10 За допомогою спеціального пістолета для фламбирования нагріти цукор до карамелізації.
Якщо пістолета немає, можна десерт поставити в духовку під гриль і запекти до золотистої скоринки.
Крок 11 Готовий десерт повністю остудити і подавати до столу.
Смачного!
Ніжний-ніжний крем під тонкою хрусткою цукрової скоринкою.
Рекомендую використовувати натуральну ваніль, вона надає неймовірний аромат десерту.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3-4 порції.
Інгредієнти
Крем-брюле. Інгредієнти
500 мл вершків 33-35%
5 жовтків
70 г цукру
стручок ванілі (або 2 ч.л. ванільного цукру)
також:
коричневий цукор
Приготування
Крок 1 Стручок ванілі розрізати, вийняти насіння (якщо стручок великий, можна використовувати половину).
Крок 2 Жовтки розтерти з цукром.
Крок 3 Додати насіння ванілі, перемішати.
Крок 4 Вершки довести до кипіння, прибрати з вогню, трохи остудити (протягом 10-15 хвилин).
Крок 5 Гарячі вершки влити тонкою цівкою в жовткову масу, перемішати.
Крок 6 Масу розлити в невеликі формочки.
Крок 7 Форми поставити у велику форму.
Крок 8 Акуратно налити гарячу воду так, щоб вона доходила до середини маленьких формочок.
Поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікати протягом 40-45 хвилин.
Щоб перевірити готовність, можна акуратно потрясти формочку, десерт повинен по консистенції нагадувати желе.
Готовий десерт повністю остудити.
Крок 9 Остиглий десерт посипати тонким шаром коричневого цукру (близько 2 ч.л. на формочку).
Крок 10 За допомогою спеціального пістолета для фламбирования нагріти цукор до карамелізації.
Якщо пістолета немає, можна десерт поставити в духовку під гриль і запекти до золотистої скоринки.
Крок 11 Готовий десерт повністю остудити і подавати до столу.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий