Популярний італійський десерт. Ніжний, повітряний, як хмара! У класичному рецепті «Тірамісу» використовуються курячі яйця. Якщо Ви боїтеся використовувати сирі яйця, можна замінити їх перепелиними (вони не схильні сальмонельозу).
Якщо Вам не вдалося купити печиво Савоярді, можна приготувати бісквітні палички. Рецепт тут:
Бісквітні палички .
Якщо Ви не змогли купити маскарпоне (це вершковий сир), тут можна почитати, чим його замінити:
Чим замінити Маскарпоне? .
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-9 порцій.
Інгредієнти
Тірамісу. Інгредієнти
4 яйця (я використовувала 18 перепелиних яєць)
100 г цукру
500 г маскарпоне
250 г печива Савоярді (приблизно 34 штуки)
350 мл кави (розчинної або звареного)
порошок какао
2-3 ст.л. вина «Марсала» (або будь-якого іншого), або рому, лікеру, бренді, коньяку - за бажанням
Приготування
Крок 1 Відокремити білки від жовтків.
Жовтки розтерти з цукром.
Крок 2 Додати маскарпоне, перемішати лопаткою або ложкою.
Крок 3 Білки збити в міцну піну.
Крок 4 Додати білки в жовткова-сирну масу, акуратно перемішати.
Крок 5 Палички занурити в холодну каву.
Палички треба занурювати дуже швидким рухом, щоб вони не розмокнули.
Кава приготуйте так, як Вам подобається (я на 350 мл додала 4 ч.л. кава).
За бажанням, в каву можна додати вино, ром, лікер, бренді, або коньяк.
Крок 6 У форму (я використовувала форму розміром 17 ? 25 см) щільно викласти палички, змочені в каві.
Крок 7 На палички викласти половину крему, розрівняти.
Крок 8 На крем знову викласти палички, змочені в каві.
Крок 9 На палички викласти крем, розрівняти.
Поставити в холодильник на 5-6 годин.
Крок 10 Потім посипати через сито какао.
Крок 11 Розрізати на порції.
Розрізати треба дуже акуратно, так як десерт дуже ніжний.
Смачного!
Якщо Вам не вдалося купити печиво Савоярді, можна приготувати бісквітні палички. Рецепт тут:
Бісквітні палички .
Якщо Ви не змогли купити маскарпоне (це вершковий сир), тут можна почитати, чим його замінити:
Чим замінити Маскарпоне? .
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-9 порцій.
Інгредієнти
Тірамісу. Інгредієнти
4 яйця (я використовувала 18 перепелиних яєць)
100 г цукру
500 г маскарпоне
250 г печива Савоярді (приблизно 34 штуки)
350 мл кави (розчинної або звареного)
порошок какао
2-3 ст.л. вина «Марсала» (або будь-якого іншого), або рому, лікеру, бренді, коньяку - за бажанням
Приготування
Крок 1 Відокремити білки від жовтків.
Жовтки розтерти з цукром.
Крок 2 Додати маскарпоне, перемішати лопаткою або ложкою.
Крок 3 Білки збити в міцну піну.
Крок 4 Додати білки в жовткова-сирну масу, акуратно перемішати.
Крок 5 Палички занурити в холодну каву.
Палички треба занурювати дуже швидким рухом, щоб вони не розмокнули.
Кава приготуйте так, як Вам подобається (я на 350 мл додала 4 ч.л. кава).
За бажанням, в каву можна додати вино, ром, лікер, бренді, або коньяк.
Крок 6 У форму (я використовувала форму розміром 17 ? 25 см) щільно викласти палички, змочені в каві.
Крок 7 На палички викласти половину крему, розрівняти.
Крок 8 На крем знову викласти палички, змочені в каві.
Крок 9 На палички викласти крем, розрівняти.
Поставити в холодильник на 5-6 годин.
Крок 10 Потім посипати через сито какао.
Крок 11 Розрізати на порції.
Розрізати треба дуже акуратно, так як десерт дуже ніжний.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий