У цьому рецепті замість абрикосів можна використовувати практично будь-які фрукти, замість полуниці - будь-яку ягоду, за смаком.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 10 порцій.
Інгредієнти
Абрикосове желе з полуничним соусом. Інгредієнти
желе:
400 мл абрикосів в сиропі
10 г желатину
3 ст.л. цукру
соус:
300 г полуниці
3 ст.л. цукру
1 ст.л. крохмалю
Приготування
Крок 1 Желатин замочити в 100 мл холодної кип'яченої води і залишити на 1 годину.
Крок 2 Потім його довести до кипіння, але не кип'ятити.
Крок 3 Абрикоси нарізати кубиками.
Крок 4 Сироп (в якому були абрикоси) розвести водою так, щоб вийшло 500 мл. Додати цукор, розмішати до зникнення крупинок.
Крок 5 Додати в сироп абрикоси.
Крок 6 Додати желатин, перемішати.
Крок 7 Розлити у формочки, поставити в холодильник до повного застигання (5-7 годин).
Крок 8 Коли желе застигне, можна приготувати соус. Полуницю покласти в блендер.
Крок 9 Збити. Якщо блендера немає, ягоду можна протерти через сито.
Крок 10 Додати в полуницю 150 мл води, цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння.
Крок 11 Крохмаль розвести в 100 мл води.
Крок 12 У киплячий соус додати крохмаль, розмішати і відразу прибрати з вогню. Остудити.
Крок 13 Желе викласти на тарілочки. Щоб желе легше було вийняти з формочок, формочки можна на кілька секунд опустити в гарячу воду (стежити, щоб вода не потрапила в желе).
Крок 14 Полити соусом. При бажанні, посипати тертим шоколадом або кондитерської посипкою.
Смачного!
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 10 порцій.
Інгредієнти
Абрикосове желе з полуничним соусом. Інгредієнти
желе:
400 мл абрикосів в сиропі
10 г желатину
3 ст.л. цукру
соус:
300 г полуниці
3 ст.л. цукру
1 ст.л. крохмалю
Приготування
Крок 1 Желатин замочити в 100 мл холодної кип'яченої води і залишити на 1 годину.
Крок 2 Потім його довести до кипіння, але не кип'ятити.
Крок 3 Абрикоси нарізати кубиками.
Крок 4 Сироп (в якому були абрикоси) розвести водою так, щоб вийшло 500 мл. Додати цукор, розмішати до зникнення крупинок.
Крок 5 Додати в сироп абрикоси.
Крок 6 Додати желатин, перемішати.
Крок 7 Розлити у формочки, поставити в холодильник до повного застигання (5-7 годин).
Крок 8 Коли желе застигне, можна приготувати соус. Полуницю покласти в блендер.
Крок 9 Збити. Якщо блендера немає, ягоду можна протерти через сито.
Крок 10 Додати в полуницю 150 мл води, цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння.
Крок 11 Крохмаль розвести в 100 мл води.
Крок 12 У киплячий соус додати крохмаль, розмішати і відразу прибрати з вогню. Остудити.
Крок 13 Желе викласти на тарілочки. Щоб желе легше було вийняти з формочок, формочки можна на кілька секунд опустити в гарячу воду (стежити, щоб вода не потрапила в желе).
Крок 14 Полити соусом. При бажанні, посипати тертим шоколадом або кондитерської посипкою.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий