Як приємно взимку відкрити баночку з варенням і відчути смак літа!
Пропоную простий, але дуже смачний рецепт джему.
Замість мигдальних пелюсток можна використовувати цілий мигдаль або волоські горіхи.
Я зберігаю такий джем в холодильнику, але можна зберігати і при кімнатній температурі.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 1-1 .5 літра джему.
Інгредієнти
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками. Інгредієнти
1 кг абрикосів
800-900 г цукру
80-100 г мигдальних пелюсток
Приготування
Крок 1 Абрикоси ретельно помити.
Крок 2 Видалити кісточки.
Крок 3 Абрикоси покласти в каструлю, засипати цукром.
Крок 4 Залишити на 3-4 години (для того, щоб абрикоси пустили сік).
Крок 5 Поставити на вогонь.
Варити, постійно помішуючи, на невеликому вогні, протягом 15-20 хвилин (пінку знімати).
Крок 6 Якщо ви хочете, щоб джем був без шматочків, подрібніть його за допомогою погружного блендера.
Крок 7 Додати пелюстки.
Крок 8 Перемішати.
Варити, при постійному помішуванні, протягом 5-7 хвилин.
Крок 9 Підготувати баночки і кришечки.
Для цього їх треба добре вимити.
Потім поставити в духовку, догори дном.
Включити духовку на 100 градусів.
Потримати баночки в духовці протягом 10-15 хвилин.
Крок 10 У гарячі баночки розлити гарячий джем (будьте обережні, використовуйте прихватки, щоб не обпектися).
Крок 11 Закрити кришечками.
Дати охолонути і прибрати в холодильник.
Крок 12
Смачного!
Пропоную простий, але дуже смачний рецепт джему.
Замість мигдальних пелюсток можна використовувати цілий мигдаль або волоські горіхи.
Я зберігаю такий джем в холодильнику, але можна зберігати і при кімнатній температурі.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 1-1 .5 літра джему.
Інгредієнти
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками. Інгредієнти
1 кг абрикосів
800-900 г цукру
80-100 г мигдальних пелюсток
Приготування
Крок 1 Абрикоси ретельно помити.
Крок 2 Видалити кісточки.
Крок 3 Абрикоси покласти в каструлю, засипати цукром.
Крок 4 Залишити на 3-4 години (для того, щоб абрикоси пустили сік).
Крок 5 Поставити на вогонь.
Варити, постійно помішуючи, на невеликому вогні, протягом 15-20 хвилин (пінку знімати).
Крок 6 Якщо ви хочете, щоб джем був без шматочків, подрібніть його за допомогою погружного блендера.
Крок 7 Додати пелюстки.
Крок 8 Перемішати.
Варити, при постійному помішуванні, протягом 5-7 хвилин.
Крок 9 Підготувати баночки і кришечки.
Для цього їх треба добре вимити.
Потім поставити в духовку, догори дном.
Включити духовку на 100 градусів.
Потримати баночки в духовці протягом 10-15 хвилин.
Крок 10 У гарячі баночки розлити гарячий джем (будьте обережні, використовуйте прихватки, щоб не обпектися).
Крок 11 Закрити кришечками.
Дати охолонути і прибрати в холодильник.
Крок 12
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий