Ніжний, повітряний десерт, який нікого не залишить байдужим.
Зберігати зефір при кімнатній температурі.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 50-55 штук.
Інгредієнти
Зефір. Інгредієнти
1 кг цукру
25 г (2.5 ст.л.) желатину
15 г (1 ст.л.) лимонної кислоти
6 г (1 ч.л.) ванільного цукру
5 г (1 ч.л.) соди
Приготування
Крок 1 Желатин замочити в 100 мл холодної кип'яченої води, залишити на 2 години.
Крок 2 Цукор замочити в 200 мл холодної кип'яченої води, залишити на 2 години.
Крок 3 Цукор поставити на вогонь, кип'ятити, при постійному помішуванні, протягом 7-8 хвилин.
Зняти з вогню.
Крок 4 У цукор додати желатин, збивати протягом 10 хвилин (збивати на невеликій швидкості).
Крок 5 Додати лимонну кислоту, збивати протягом 5 хвилин.
Крок 6 Додати ванільний цукор, збивати протягом 3 хвилин.
Крок 7 Додати соду, збивати протягом 5 хвилин.
Крок 8 Повинна вийти повітряна щільна маса, повинен залишатися чіткий слід від віночка.
Масі дати постояти 10 хвилин.
Крок 9 За допомогою кулінарного шприца (або ложкою) викласти масу на деко (я застелила деко папером для випічки, змащувати деко не треба).
Поставити в холодильник (НЕ в морозилку) на 3-4 години.
Крок 10
Смачного!
Зберігати зефір при кімнатній температурі.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 50-55 штук.
Інгредієнти
Зефір. Інгредієнти
1 кг цукру
25 г (2.5 ст.л.) желатину
15 г (1 ст.л.) лимонної кислоти
6 г (1 ч.л.) ванільного цукру
5 г (1 ч.л.) соди
Приготування
Крок 1 Желатин замочити в 100 мл холодної кип'яченої води, залишити на 2 години.
Крок 2 Цукор замочити в 200 мл холодної кип'яченої води, залишити на 2 години.
Крок 3 Цукор поставити на вогонь, кип'ятити, при постійному помішуванні, протягом 7-8 хвилин.
Зняти з вогню.
Крок 4 У цукор додати желатин, збивати протягом 10 хвилин (збивати на невеликій швидкості).
Крок 5 Додати лимонну кислоту, збивати протягом 5 хвилин.
Крок 6 Додати ванільний цукор, збивати протягом 3 хвилин.
Крок 7 Додати соду, збивати протягом 5 хвилин.
Крок 8 Повинна вийти повітряна щільна маса, повинен залишатися чіткий слід від віночка.
Масі дати постояти 10 хвилин.
Крок 9 За допомогою кулінарного шприца (або ложкою) викласти масу на деко (я застелила деко папером для випічки, змащувати деко не треба).
Поставити в холодильник (НЕ в морозилку) на 3-4 години.
Крок 10
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий