Ідеєю цього десерту зі мною поділилася Наташенька (її нік на форумі - Наталька ).
Наташенька, спасибі тобі величезне!
Для приготування цього желе будуть потрібні 2 формочки у формі сердечок. Я використовувала маленьку формочку об'ємом 100 мл, і велику об'ємом 500 мл. Інгредієнти вказані з розрахунку на такий розмір формочок.
Інгредієнти
Желе «День Святого Валентина». Інгредієнти
100 мл вишневого компоту (або полуничного, малинового)
500 мл вершків 10%
70-80 г цукру
4 ч.л. желатину
Приготування
Крок 1 1 ч.л. (З гіркою) желатину залити 50 мл холодної кип'яченої води і залишити на 1 годину.
Крок 2 Довести до кипіння, але не кип'ятити.
Крок 3 Желатин додати в компот, перемішати.
Крок 4 Вилити в маленьку формочку і поставити в холодильник на 3-4 години.
Крок 5 3 ч.л. (З гіркою) желатину залити 100 мл холодної кип'яченої води і залишити на 1 годину.
Крок 6 Довести до кипіння, але не кип'ятити.
Крок 7 У вершки додати цукор, желатин, добре перемішати.
Крок 8 Маленьке сердечко дістати з формочки (щоб легше було дістати, треба формочку опустити в гарячу воду на кілька секунд; cледует, щоб вода не потрапила в желе) і покласти в середину великої формочки.
Крок 9 Акуратно налити вершки шаром 1-2 см, і поставити в холодильник на 20 хвилин (це робиться для того, щоб «закріпити» маленьке сердечко, щоб воно не плавало у вершках).
Крок 10 Потім налити вершки і поставити в холодильник на 5-6 годин.
Смачного!
Наташенька, спасибі тобі величезне!
Для приготування цього желе будуть потрібні 2 формочки у формі сердечок. Я використовувала маленьку формочку об'ємом 100 мл, і велику об'ємом 500 мл. Інгредієнти вказані з розрахунку на такий розмір формочок.
Інгредієнти
Желе «День Святого Валентина». Інгредієнти
100 мл вишневого компоту (або полуничного, малинового)
500 мл вершків 10%
70-80 г цукру
4 ч.л. желатину
Приготування
Крок 1 1 ч.л. (З гіркою) желатину залити 50 мл холодної кип'яченої води і залишити на 1 годину.
Крок 2 Довести до кипіння, але не кип'ятити.
Крок 3 Желатин додати в компот, перемішати.
Крок 4 Вилити в маленьку формочку і поставити в холодильник на 3-4 години.
Крок 5 3 ч.л. (З гіркою) желатину залити 100 мл холодної кип'яченої води і залишити на 1 годину.
Крок 6 Довести до кипіння, але не кип'ятити.
Крок 7 У вершки додати цукор, желатин, добре перемішати.
Крок 8 Маленьке сердечко дістати з формочки (щоб легше було дістати, треба формочку опустити в гарячу воду на кілька секунд; cледует, щоб вода не потрапила в желе) і покласти в середину великої формочки.
Крок 9 Акуратно налити вершки шаром 1-2 см, і поставити в холодильник на 20 хвилин (це робиться для того, щоб «закріпити» маленьке сердечко, щоб воно не плавало у вершках).
Крок 10 Потім налити вершки і поставити в холодильник на 5-6 годин.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий