Ця ніжна, ароматна Пасха стане окрасою Великоднього столу.
Готується вона просто, а виходить дуже-дуже смачною.
В начинку можна використовувати будь-які горіхи, цукати, сухофрукти, за смаком.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходять 2 паски, заввишки 10 см, діаметром 12 см.
Інгредієнти
Пасха сирна. Інгредієнти
1 кг сиру (9-20%)
200 г вершкового масла
5 яєць
200 г цукру
паличка ванілі або 1 ч.л. ванільного цукру
400 мл вершків (10-20%)
100 г горіхів (будь-яких за смаком)
100 г родзинок
100 г цукатів
Приготування
Крок 1 Сир протерти через сито, або пропустити через м'ясорубку.
Крок 2 Додати розм'якшене (Не топлене) масло, перемішати.
Крок 3 Паличку ванілі розрізати.
Вийняти насіння.
Крок 4 Яйця збити з цукром.
Крок 5 Додати вершки, перемішати.
Крок 6 Додати насіння ванілі (якщо Ви використовуєте ванільний цукор, його треба додати теж на цьому етапі).
Крок 7 Поставити масу на середній вогонь, довести до кипіння і варити, при постійному помішуванні, до тих пір, поки маса не почне густіти (я варила 3 ??хвилини після закипання).
Потім масу трохи остудити.
Крок 8 Горіхи дрібно порубати.
Крок 9 Якщо цукати великі, їх треба нарізати.
Крок 10 Змішати сир, цукати, горіхи, родзинки (ізюм попередньо треба вимити і висушити).
Крок 11 У сир додати яєчну масу, перемішати.
Крок 12 Пасочницу застелити марлею, складеною в 2-3 шари.
Краї марлі повинні звисати.
Крок 13 Викласти сирну масу в пасочницу.
Якщо пасочніци немає, можна використовувати новий квітковий горщик або друшляк.
Крок 14 Краю звернути.
Форму поставити в тарілку або миску, так як буде стікати сироватка.
Крок 15 Поставити вантаж (я використовувала 3-х літрову банку, наповнену водою, банку закрити кришкою).
Форму разом з вантажем поставити в холодильник на 12 годин.
Потім краї марлі прибрати, форму перевернути, прибрати марлю.
Прикрасити паску за смаком.
Смачного!
Готується вона просто, а виходить дуже-дуже смачною.
В начинку можна використовувати будь-які горіхи, цукати, сухофрукти, за смаком.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходять 2 паски, заввишки 10 см, діаметром 12 см.
Інгредієнти
Пасха сирна. Інгредієнти
1 кг сиру (9-20%)
200 г вершкового масла
5 яєць
200 г цукру
паличка ванілі або 1 ч.л. ванільного цукру
400 мл вершків (10-20%)
100 г горіхів (будь-яких за смаком)
100 г родзинок
100 г цукатів
Приготування
Крок 1 Сир протерти через сито, або пропустити через м'ясорубку.
Крок 2 Додати розм'якшене (Не топлене) масло, перемішати.
Крок 3 Паличку ванілі розрізати.
Вийняти насіння.
Крок 4 Яйця збити з цукром.
Крок 5 Додати вершки, перемішати.
Крок 6 Додати насіння ванілі (якщо Ви використовуєте ванільний цукор, його треба додати теж на цьому етапі).
Крок 7 Поставити масу на середній вогонь, довести до кипіння і варити, при постійному помішуванні, до тих пір, поки маса не почне густіти (я варила 3 ??хвилини після закипання).
Потім масу трохи остудити.
Крок 8 Горіхи дрібно порубати.
Крок 9 Якщо цукати великі, їх треба нарізати.
Крок 10 Змішати сир, цукати, горіхи, родзинки (ізюм попередньо треба вимити і висушити).
Крок 11 У сир додати яєчну масу, перемішати.
Крок 12 Пасочницу застелити марлею, складеною в 2-3 шари.
Краї марлі повинні звисати.
Крок 13 Викласти сирну масу в пасочницу.
Якщо пасочніци немає, можна використовувати новий квітковий горщик або друшляк.
Крок 14 Краю звернути.
Форму поставити в тарілку або миску, так як буде стікати сироватка.
Крок 15 Поставити вантаж (я використовувала 3-х літрову банку, наповнену водою, банку закрити кришкою).
Форму разом з вантажем поставити в холодильник на 12 годин.
Потім краї марлі прибрати, форму перевернути, прибрати марлю.
Прикрасити паску за смаком.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий